Vogadors Logo
Casa Collage, Girona Casa a Bunyola, Mallorca Llar d'infants a Pratdip, Tarragona Casa per a tres germanes, Múrcia La Seca, Barcelona Can Ribas, Palma Piscina, vestidors i sala esportiva a Jesús, Tortosa Institut Josep Sureda i Blanes, Palma Escola d'art i disseny a Amposta, Tarragona

Vora Arquitectura

Ens interessa la dualitat continuïtat / transformació que implica la possibilitat d’intervenir des del projecte en el territori i en la ciutat.

Cada fet arquitectònic és un gra de sorra més, que s’afegeix a un continuum que porta milers d’anys construint-se, moldejant-se. Aquest pensament pot arribar a anul·lar. També ens fa sentir part d’alguna cosa més enllà de nosaltres mateixos, i ens protegeix de la temptació egocèntrica de tot acte creador. Ens sentim fortament responsables d’actuar en continuïtat amb l’entorn físic que heretem, acumulat al llarg dels temps…i de no errar.

Construir té un poder de transformació enorme, qualsevol decisió arquitectònica sobre el territori i la ciutat pot tenir un gran impacte sobre la memòria col·lectiva. Implica un pes de responsabilitat, que es transforma en vertígen. La possibilitat activa d’aquesta transformació i les possibilitats de millora és, també, altament motivadora.

La necessitat de continuïtat i el poder actiu de la transformació són els sentiments bàsics que intentem combinar en la mesura que cada situació requereix. Trobar el punt d’equilibri és el que ens motiva, cada dia, a seguir reflexionant sobre el que fem, per a que la nostra aportació sigui indubtablement positiva.


"Qui avança creant quelcom nou, ho fa com un vogador, avançant endavant, però remant d'esquena, mirant enrere cap al passat, cap a allò existent , per poder reinventar les seves claus".

Jorge
Oteiza

Padrocinadors Diari Ara Roca LAMP Editorial Gustavo Gili Cooperativa d'Arquitectes Jordi Capell
Logos Govern de les Illes Balears Generalitat de Catalunya Biennal d'Arquitectura de Venècia
Institut Ramon Llull