Vogadors Logo
Casa Collage, Girona Casa a Bunyola, Mallorca Llar d'infants a Pratdip, Tarragona Casa per a tres germanes, Múrcia La Seca, Barcelona Can Ribas, Palma Piscina, vestidors i sala esportiva a Jesús, Tortosa Institut Josep Sureda i Blanes, Palma Escola d'art i disseny a Amposta, Tarragona

Article a El Punt Avui | Aposta de futur

Font: El Punt Avui. 28/08/2012

L’Institut Ramon Llull inaugura a la Biennal d’Arquitectura de Venècia la mostra ‘Vogadors’, amb nou obres de joves arquitectes que aposten per la senzillesa

L’arquitectura catalana i balear ha desembarcat amb força a la 13ena Biennal d’Arquitectura de Venècia, en el primer pavelló propi que l’Institut Ramon Llull impulsa en aquesta exposició. El pavelló es va inaugurar ahir a la tarda, en el marc dels anomenats Eventi Collaterali de la Biennal, però molt a prop físicament dels actes centrals de l’esdeveniment. Nou estudis d’arquitectura de Catalunya i les Illes són els protagonistes de l’exposició Vogadors, comissariada per Jordi Badia i Fèlix Arranz, una mostra que al·ludeix a la tendència dels remers d’avançar endavant però mirant cap enrere.

Aquesta metàfora ha servit als comissaris per agrupar en un mateix espai tota una sèrie de projectes que fugen de l’arrogància i l’espectacularitat i se centren més en les necessitats dels usuaris, tenint en compte la sostenibilitat, l’ecologia i la tria de materials senzills i locals. Per Badia i Arranz, aquesta és una tendència amb una gran tradició en l’arquitectura d’aquí, però que, a més, entronca perfectament en una manera de fer internacional.

Més informació »


"Qui avança creant quelcom nou, ho fa com un vogador, avançant endavant, però remant d'esquena, mirant enrere cap al passat, cap a allò existent , per poder reinventar les seves claus".

Jorge
Oteiza

Padrocinadors Diari Ara Roca LAMP Editorial Gustavo Gili Cooperativa d'Arquitectes Jordi Capell
Logos Govern de les Illes Balears Generalitat de Catalunya Biennal d'Arquitectura de Venècia
Institut Ramon Llull