Vogadors Logo
Casa Collage, Girona Casa a Bunyola, Mallorca Llar d'infants a Pratdip, Tarragona Casa per a tres germanes, Múrcia La Seca, Barcelona Can Ribas, Palma Piscina, vestidors i sala esportiva a Jesús, Tortosa Institut Josep Sureda i Blanes, Palma Escola d'art i disseny a Amposta, Tarragona

Article al Diari ARA | Arquitectura pensada per ser viscuda

Font: Diari ARA. Antoni Ribas Tur. 25/08/2012

La Biennal de Venècia acull els joves arquitectes catalans i balears a l’exposició ‘Vogadors’

“Estem immersos en un moment de grans canvis de tota mena, no només econòmics. Aquests són probablement els més dolorosos, però no són altra cosa que una conseqüència d’aquestes transformacions”, afirma l’arquitecte Jordi Badia. “També se n’estan produint de polítics en la sensibilitat ciutadana, i d’altres que tenen a veure amb com la tecnologia i les xarxes socials influeixen en les relacions entre les persones”, afegeix. Dins d’aquestes reflexions, Badia -l’autor de Can Framis, el museu de la Fundació Vila Casas a Barcelona- no deixa de subratllar que l’arquitectura sempre ha volgut reflectir el pols de la societat del seu temps. Així doncs, actualment el sector també es troba en un moment de canvis profunds.

La reacció dels arquitectes catalans davant la nova situació que estem vivint és el punt de partida que van prendre Badia i el també arquitecte Félix Arranz per bastir el discurs de Vogadors , l’exposició de la qual són comissaris i amb què Catalunya i les Illes Balears participaran per primera vegada a la Biennal de Venècia d’Arquitectura a partir de dimecres, 29 d’agost.

Més informació »


"Qui avança creant quelcom nou, ho fa com un vogador, avançant endavant, però remant d'esquena, mirant enrere cap al passat, cap a allò existent , per poder reinventar les seves claus".

Jorge
Oteiza

Padrocinadors Diari Ara Roca LAMP Editorial Gustavo Gili Cooperativa d'Arquitectes Jordi Capell
Logos Govern de les Illes Balears Generalitat de Catalunya Biennal d'Arquitectura de Venècia
Institut Ramon Llull