Vogadors Logo
Casa Collage, Girona Casa a Bunyola, Mallorca Llar d'infants a Pratdip, Tarragona Casa per a tres germanes, Múrcia La Seca, Barcelona Can Ribas, Palma Piscina, vestidors i sala esportiva a Jesús, Tortosa Institut Josep Sureda i Blanes, Palma Escola d'art i disseny a Amposta, Tarragona

Vogadors al Diari ARA

ARA | Barcerlona | Actualitzada el 04/06/2012 15:20

Els 9 edificis que representaran Catalunya i les Illes Balears a la Biennal de Venècia

Jordi Badia i Félix Arranz han presentat aquest migdia a Barcelona els edificis seleccionats dins el seu projecte ‘Vogadors’, que va resultar guanyador del concurs convocat per l’Institut Ramon Llull

Els arquitectes Jordi Badia i Félix Arranz han presentat aquest dilluns al migdia els nou edificis que formaran l’exposició principal de ‘Vogadors’, el pavelló català a la pròxima Biennal de Venècia d’Arquitectura. Els han acompanyat Vicenç Villatoro, president de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, el director adjunt, i diversos representants dels diferents despatxos d’arquitectes seleccionats. Aquestes són les nou obres seleccionades, amb un breu comentari sobre cadascun dels comissaris:

1. Casa Collage, de Ramon Bosch i Bet Capdeferro

“Els arquitectes han respectat les textures que el pas del temps ha deixat en aquesta casa i han utilitzat les ceràmiques que van trobar durant les obres d’una manera insòlita, que fa brillar la casa a nivell plàstic.”

2. Casa a Bunyola, de Francisco Cifuentes

“L’arquitecte ha treballat a partir de l’arquitectura popular del poble. La casa no és agressiva en l’entorn, sinó que no amaga els materials senzills, que, a més, donen calidesa a l’interior.”

3. Llar d’infants a Pratdip, de Núria Salvadó i David Tapias

“Els arquitectes van buscar entendre l’entorn, que l’edifici es fongui i desaparegui en l’entorn. L’interior, a més, té un caràcter molt humà, allunyat de moltes escoles completament blanques que s’han vist en els darrers anys.”

4. Casa per a tres germanes, de Blancafort Reus Arquitectura

“Es tracta d’una casa construïda al bell mig d’uns camps de conreu. La fusta amb què estan revestides les tres cases envellirà al mateix ritme que els seus habitants, a la vegada que aglutina i unifica les tres construccions.”

5. Rehabilitació de La Seca, de Meritxell Inaraja

“L’arquitecta no ha amagat les empremtes que el pas del temps ha deixat en l’edifici, i que formen part de la memòria col·lectiva.”

6. Can Ribas, de Jaime J. Ferrer Forés

“La intervenció en aquesta fàbrica era que l’havia de travessar un carrer. En un altre moment s’hauria enderrocat tot el conjunt. Ara representa la sensibilitat per reciclar els edificis.”

7. Piscina, vestidors i sala esportiva a Jesús, de l’estudi Arquitecturia

“Els arquitectes s’han esforçat per trencar les diferències entre l’edifici i la tanca que l’envolta com una estratègia per generar un nou espai públic.”

8. Ampliació de l’institut Josep Sureda i Blanes, de l’estudi SMS arquitectos

“Els arquitectes han jugat amb materials molt comuns a l’arquitectura de les Illes i els han donat un tractament molt personal que a la vegada complementa l’edifici preexistent.”

9. Escola d’art i disseny a Amposta, de David Sebastian i Gerard Puig

“Un edifici que juga a dues escales, una colossal, representada per la coberta, i una altra més humana. L’ús del totxo li dóna un caràcter més pròxim.”

 

Enllaç al Diari ARA


"Qui avança creant quelcom nou, ho fa com un vogador, avançant endavant, però remant d'esquena, mirant enrere cap al passat, cap a allò existent , per poder reinventar les seves claus".

Jorge
Oteiza

Padrocinadors Diari Ara Roca LAMP Editorial Gustavo Gili Cooperativa d'Arquitectes Jordi Capell
Logos Govern de les Illes Balears Generalitat de Catalunya Biennal d'Arquitectura de Venècia
Institut Ramon Llull