Vogadors Logo
Casa Collage, Girona Casa a Bunyola, Mallorca Llar d'infants a Pratdip, Tarragona Casa per a tres germanes, Múrcia La Seca, Barcelona Can Ribas, Palma Piscina, vestidors i sala esportiva a Jesús, Tortosa Institut Josep Sureda i Blanes, Palma Escola d'art i disseny a Amposta, Tarragona

VOGADORS (Architectural Rowers) | Comença el muntatge de l’exposició a Venècia!

Visita d’obra “VOGADORS“:s’ inicien les “obres” dels pavellons i exposicions de la Biennale

Escassament queda un mes fins a la inauguració de la mostra expositiva de Catalunya i Balears, que per primera vegada tindrà presència al certamen venecià el 27 d’agost de 2012.

Venècia mostra aquests dies indicis efervescents dels preparatius de la Biennale d’arquitectura. A més, s’ha de sumar al característic tràfec de turistes i visitants a la ciutat, un peculiar frenesí simultani de comissaris, personalitats i professionals de l’arquitectura internacional que en aquests dies finals de juliol i primers d’agost van i tornen al Arsenale, a els Giardinni, a diversos palaus i espais de la ciutat que acolliran les exposicions incloses en el catàleg oficial de la XIII Mostra Internazionale di Archittetura.

Com saben els que algun cop han visitat les Mostres venecianes, l’organització distribueix els continguts en tres àrees distribuides en diferenciats espais de la ciutat. D’aquesta manera els “participants” o exposicions de la Mostra -en la XIII és el britànic David Chipperfield- i alguns dels pavellons nacionals se situen en l’Arsenale, els pavellons nacionals “històrics” -entre ells l’espanyol- tenen la seva seu al parc dels “Giardinni” i, finalment, les exposicions i esdeveniments especials -com la que correspon a Catalunya i Illes Balears- es reparteixen per la ciutat, en algunes ocasions en proximitat al Arsenale o als Giardinni. Aquesta organització territorial, unida a un complex protocol d’inauguracions individualitzades, té com a conseqüència la possibilitat real de visitar les exposicions que no estan allotjades en els recintes tancats de l’Arsenal o en els Giardinni un parell de dies abans de l’obertura oficial el 29 d’agost, com és el cas de “Vogadors: Architectural Rowers: Catalan & Balearic threads: Hard Materiality for a Permeable Architecture”, que s’obrirà el 27 a la tarda.

Quant a les “obres” específiques de “vogadors”, els materials i objectes produïts especialment per a l’exposició pels 9 equips autors de les 9 obres que sustenten la tesi i debats proposats, així com els materials editorials, van sortir ja fa uns dies en un transport especial juntament amb la resta de materials com és el cas dels imatges de gran format de les 9 obres.

Tant SCALAE com HIC i el bloc oficial de l’Institut Ramon Llull (www.vogadors.cat), per raó de la seva relació amb els comissaris de l’exposició, han pogut tenir accés a les primeres imatges de l’interior del Pavelló utilitzat -un moment abans d’iniciar la seva transformació expositiva- com del moment de verificació d’alguns dels materials, que compartim ara amb les persones lectores i interessades.

S’inclou un breu reportatge gràfic i un plànol google amb la localització exacta de l’espai expositiu dedicat a “vogadors”.

Ref: relació i continguts de “participants” en la XIII Mostra

Ref: relació i continguts de pavellons nacionals “històrics” a la XIII Mostra

Ref: relació i continguts de Eventi Collaterali oficials a la XIII Mostra

Ref: nota d’esdeveniment amb localització geogràfic

Ref: localització geogràfica2 Comments

  1. Thank you so much for providing individuals with a very marvellous possiblity to read in detail from this website. It’s always very lovely and also packed with a good time for me personally and my office fellow workers to visit your blog at minimum thrice in one week to learn the newest stuff you have. And of course, I’m also certainly fulfilled considering the wonderful solutions served by you. Selected two points in this post are undeniably the most impressive I have ever had.

  2. Hello presently there. I found your site using bing. This generally is a very well crafted article. I shall be bound for you to bookmark this and application discover more of one¡¯s useful data. Was looking for post. I¡¯ll definitely return.

"Qui avança creant quelcom nou, ho fa com un vogador, avançant endavant, però remant d'esquena, mirant enrere cap al passat, cap a allò existent , per poder reinventar les seves claus".

Jorge
Oteiza

Padrocinadors Diari Ara Roca LAMP Editorial Gustavo Gili Cooperativa d'Arquitectes Jordi Capell
Logos Govern de les Illes Balears Generalitat de Catalunya Biennal d'Arquitectura de Venècia
Institut Ramon Llull